گام به گام پودمان تاسیسات مکانیکی کاروفناوری نهم

گام به گام پودمان 6 کاروفناوری نهم

7,148

جواب پرسش صفحه 70 پودمان تاسیسات مکانیکی کار و فناوری نهم

 

علت به کارگیری دو آچار در باز و بسته کردن شیر چیست؟

پاسخ: به علت های زیر:

1) ممکن است پایه شیر آب و لوله متصل به شیر فرسوده و زنگ زده باشد.
2) ممکن است اتصالات پشت شیر زنگ زده یا فرسوده باشند
3) ممکن است اتصالات گردان دیگری پشت شیر باشد که به همراه باز کردن شیر به چرخش در آیند.

برای مهار و محکم نگه داشتن آن ها و باز کردن مجزای شیر آب بهتر است از دو آچار برای باز و بستن شیر استفاده کنیم. می توان از دو آچار، فرانسه و آچار لوله گیر (کلاغی یا شلاقی) استفاده نمود.

 

جواب پرسش صفحه 71 پودمان تاسیسات مکانیکی کاروفناوری نهم

 

در زمان بستن کلگی شیر، شیر باید در حالت باز باشد. به نظر شما دلیل این کار چیست؟ جنس واشر آب بندی از چه ماده ای است؟ چرا؟

پاسخ: 1) زیرا هنگام بسته بودن شیر آب مغزی به بیرون پیچیده و طول مغزی زیاد است پس اگر کلگی شیر را روی آن قرار داده و با آچار بپیچیم چون طول زیاد می شود در اثر پیچاندن واشر به انتهای شیر برخورد کرده و باعث خرابی آن می شود. پس هنگام بستن کلگی برای اینکه این اتفاق نیفتد باید پیچ شیر را به صورت باز قرار دهیم تا واشر عقب رفته و هنگام بستن با انتهای شیر برخورد نکرده و خراب نشود و بعد اقدام به بستن سر شیر کنیم.

2) جنس واشر معمولا از لاستیک نرم ،محکم و قابل انعطاف است تا به خوبی شیر را آب بندی کرده و جلوی چکه کردن را بگیرد و عمر طولانی نیز داشته باشد.

 

جواب تحقیق کنید صفحه 72 پودمان تاسیسات مکانیکی کار و فناوری نهم

 

آیا به ساز و کار حرکتی شیرهای برداشت توجه کرده اید؟ در گروه خود با جست و جو در اینترنت، کتاب ها و منابع دیگر، در این خصوص تحقیق کنید و نتایج آن را در کلاس ارائه دهید.

پاسخ: سازوکار به کار رفته در تمام شیرهای چرخان از نوع سازوکار پیچ حرکتی است که در آن با گشتن و چرخش یک پیچ یا فلکه حرکت عمودی در دل شیر ایجاد شده و مجموعه آب بندی را به جلو و عقب می راند و باعث بستن و باز شدن شیر می شود.

نمونه این سازوکار در انواع گیره کارگاهی و جک پیچی نیز وجود دارد. اما شیرهای دیگری نیز هستند که مکانیزم های دیگری دارند و جهت کارهای خاص یا … استفاده می شوند و نحوه آب بندی آنها به صورت مخروطی – کره ای – ساچمه ای – لغزان و … است.

پاسخ پرسش صفحه 75 پودمان تاسیسات مکانیکی کار و فناوری نهم

 

با توجه به شکل 12-6-الف، محاسبه کنید چنانچه در یک خانواده چهار نفره، هر نفر در روز دو بار از فلاش تانک استفاده کند در یک ماه چند لیتر آب صرفه جویی می شود؟

پاسخ: فلاش تانک یا مخزن شست و شو دستگاهی است که به منظور شست و شوی کاسه توالت به کار می رود. و دارای حجم های متفاوتی مانند 6 و 12 و 18 لیتری است. اما امروزه حجم این فلاش تانک ها حدودا 6 لیتر است.

بدیهی است هرچه حجم فلاش تانک ها کمتر باشد مقدار مصرف و هدر رفت آب کمتر است. اگر در یک خانواده 4 نفره هر نفر در روز 2 بار از فلاش تانک 6 لیتری استفاده کند، مقدار حجم آب استفاده شده در روز و ماه و سال برابر با محاسبات زیر خواهد بود.

در یک روز : 4 ضرب در 2 ضرب در 6 برابر است با 48 لیتر
در یک ماه : 48 ضرب در 30 برابر است با 1440 لیتر آب
در یک سال : 48 ضرب در 365 برابر است با 17520 لیتر آب

جواب تحقیق کنید صفحه 77 پودمان تاسیسات مکانیکی کاروفناوری نهم

 

آیا تا کنون به تأسیسات ساختمان به عنوان قلب تپنده آن توجه کرده اید؟ در گروه خود با جست و جو در اینترنت، کتاب ها و منابع دیگر، در خصوص شباهت سیستم های تأسیساتی به قلب انسان تحقیق کنید و نتایج آن را در کالس ارائه دهید.

پاسخ: ساختار سیستم های تاسیسات حرارتی و برودتی یک ساختمان به صورت رفت و برگشت است که دقیقا مانند شبکه رگ ها و قلب انسان یا شبکه گردش خون عمل می کند. در سیستم گردش خون انسان، قلب باعث حرکت خون در رگها می شود و شش ها باعث احیاء و زنده شدن خون می گردنند و گردش خون به صورت ممتد و جاری در گردش است و این عمل باعث فعال و زنده نگه داشتن بدن می شود.

عملکرد سیستم تاسیسات یک ساختمان نیز دقیقاَ شبیه سیستم گردش خون انسان است، در این سیستم که می تواند هم برودتی (سرمایی) و هم حرارتی (گرمایی) باشد، شبکه لوله مانند رگ ها آب را در خود جاری می کنند و پمپ های سیستم مانند قلب کار گردش آب را به عهده دارند همچنین وسایل سرمایی و گرمایی مانند شش ها کار احیاء آب را برعهده دارند. سیستم تاسیسات ساختمان می تواند مانند سیستم گردش خون، یک سیستم بسته و پویا باشد.

همچنین بخوانید: جواب پرسش های پودمان بازی های رایانه ای کار و فناوری نهم

توجه: شما دانش آموز پایه نهم متوسطه اول می توانید برای دسترسی سریع و آسان تر به جواب پودمان هایی کتاب کار و فناوری پایه نهم متوسطه اول ، در انتهای عنوان خود عبارت «ماگرتا» را نیز در گوگل جستجو کنید.

در انتها امیدواریم که مقاله جواب تحقیق کنید و پرسش های پودمان تاسیسات مکانیکی کاروفناوری نهم ، برای شما دانش آموزان عزیز مفید بوده باشد و توانسته باشید از آن استفاده و بهره برده باشید.

 

 

کتاب درسی کاروفناوری نهم

 

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.