گام به گام درس 4 دفاعی دهم انسانی

132
جواب فعالیت ۱ صفحه ۳۵ درس چهارم آمادگی دفاعی نهم

 

درباره استفاده از الگوی بسیج در کشورهای فلسطین، لبنان، سوریه و عراق بررسی و تحقیق کنید.

پاسخ: بسیج یک حرکت عمومی و مردمی است و کلمه بسیجی تداعی کننده ارزش های انقلاب، اخلاص، ایثار، فداکاری و از خود گذشتگی است. امروز مردم کشورهای منطقه بسیج را الگوی خود قرار داده اند و به صورت بسیجی از کیان و استقلال مملکت خود دفاع می کنند.

در سوریه، لبنان، فلسطین، عراق و یمن مردم با استفاده از الگوی بسیج جمهوری اسلامی ایران به مقاومت می پردازند، امروز اگر شاهد مقاومت در فلسطین، لبنان و سوریه هستیم تمام آن الهام گرفته از حرکت بسیج است و صحنه های ایثارگری در دوران دفاع مقدس و بسیج الگوهای را در کشورهای دیگر شکل داده است و باعث ایجاد تشکل های در این کشورها شده است .

استفاده از الگوی بسیج در کشورهای فلسطین ، لبنان، سوریه و عراق بسیج را نباید در قالب یک سازمان نگریست بلکه بسیج یک فرهنگ است که او را باید در قامت یک الگو در کتاب آزادگی دید. بسیج، یادگاری است از امام امت (ره) در دورانی که ابر قدرت های غرب و شرق با هم رقابت داشتند و هر کدام برای استثمار کشورهای جهان سوم دندان تیز می کردند. بنیانگذار جمهوری اسلامی در 5 آذر ماه دستور تشکیل ارتش 20 میلیونی مستضعفان را صادر کردند و چراغی بر افروختند که به محو ظلمت ها بپردازد و به جای کشورگشایی، دل گشایی نماید.

امام (ره) وقتی آن روزها این فرمان را صادر کردند برخی فکر می کردند فرمایشی است ایده آلی، اما امروز که پنج دهه از این دستور می گذرد، حکمت آن بیشتر روشن شده تا آن جا که مایه استحکام محور مقاومت شده است و آنچه نمی گذارد در مقابل فشار قدرت های جهانی، مقاومت کشورهای عضو محور مقاومت در عراق، سوریه و فلسطین شکسته شود، همین الگوست.

امروز، مقاومت سوریه و عراق به برکت حضور قھرمانانه مردمان شان می باشدکه با استفاده از الگوی بسیج سازماندھی شده اند.آن ھا با به کارگیری این الگوست که می توانند در مقابل تکفیری ھا قامت راست کنند و آتش کینه بدخواھان را خاموش کنند. جھان سلطه از نظر سالح ھای جنگی و مرگبار چیزی کم ندارد و قادر است نیاز خود را در جنگ ھای فیزیکی تغذیه کند ولی تنھا چیزی که ندارد، حضور ارتشی است در قامت سیج و ھمین مسئله باعث شده است که آن ھا نتوانند قدرت مقابل خودشان را ارزیابی کنند زیرا تعداد یك ارتش مردمی به خوبی برای آن ھا روشن نیست.

نکته مهم این که در سال روز تولد بسیج به دستور تاریخی امام راحل (ره)، بسیج می بایست راهی را که آمده است همچنان ادامه دهد و در این مسیر، گرفتار آفت هایی نشود که بدخواهان در کمین آن شاید بگذارند. بدیهی است ورود بسیج به جریان های سیاسی از آفت ھایی است که از قدرت آن می کاهد و به جای استوانه و الگو، او را تبدیل به یک جریان، حزب و … می نماید. بنابراین همین رویه اصولی، والیت مداری و پاسداری از اصول و منافع ملی باید بر بسیج حاکم باشد. در جنگ سوریه و پس از آن حمله تروریست های داعش به عراق نقش نیروهای مردمی بسیار قابل توجه است.

چند سال پیش بود که مقامات دولت سوریه با الهام گرفتن از الگوی نیروی مقاومت بسیج در ایران، اقدام به راه اندازی ارتشی مردمی به نام “جیش الشعبی” در سوریه کردند که این ابتکار بلافاصله تاثیر خود را در مهار و شکست فتنه تروریست ها و حامیان منطقه ای و فرا منطقه ای آنها در این کشور نشان داد. کارشناسان نظامی میگویند با تشکیل این یگانه ای مردمی، روحیه، جسارت و تحرک قابل ملاحظه ای در کالبد ارتش سوریه دمیده شده است.

یکی از دلایلی که کشورهای غربی به ویژه آمریکا اقدام به حمله نظامی به سوریه نکردند این بود که حمله هوایی به سوریه به تنهایی کافی نبوده و اگر ناتو یا آمریکا بخواهد کار مؤثری انجام دهد بعد از حمله هوایی باید با استفاده از نیروی زمینی خود را تثبیت کند. با وجود نیروی دفاع مردمی بسیج در سوریه که سبب برتری میدانی حکومت و دولت سوریه شده است، بنابراین حمله به سوریه ریسکی بزرگی است.

مردم مناطق آزاد شده در سوریه نخواستند که تروریست ها به آن مناطق بازگردند و دوباره منطقه آنها محل درگیری میان ارتش و تروریست ها شود، لذا مردم از نیروی بسیج مردمی پشتیبانی می کنند و نام آن را »نیروی دفاع مردمی« گذاشته اند. گسترش نیروی دفاع مردمی موجب تثبیت مناطق پاکسازی شده توسط ارتش شده است. همچنین شواهد حاکی است پس از ورود مستقیم کشورهای غربی و به ویژه آمریکا در حمایت از تروریست ها و رسمیت بخشیدن به موجودیت آنها، مقاومت مردمی در برابر معارضین نیز افزایش یافت.

در عراق نیز نیروهای بسیج مردمی نقش بسیار مهمی در جلوگیری از پیشروی تروریست ها داشته اند. فتوای جهاد آیت الله سیستانی و علمای سنی عراق سبب ایجاد شوری عظیم در مردم شده است و جوانان عراقی گروه گروه به سوی مناطق درگیری در حال اعزام هستند. در این میان نقش سپاه بدر و جیش المهدی عراق و دیگر گروه های نظامی مردمی بسیار مهم است. تفکر بسیجی که از جمهوری اسلامی الگوبرداری شده، امروز به عامل دفع تروریست های داعش در عراق تبدیل گشته است.

به حقیقت میتوان گفت، استفاده سوریه و عراق از تجربه تشکیل نیروی مردمی جمهوری اسلامی ایران، که متشکل از نیروهای داوطلب است، نقش موثری در سرکوب شورشیان و تروریست ها داشته و سبب عقبنشینی مهاجمان شده است. دخالت و حضور مردم در قالب تفکر بسیجی در تامین امنیت و مشارکت در حکومت توانسته راهگشای درگیری های اخیر در سوریه و عراق باشد و با حضور مردم قطعا تروریست ها و گروه هایی که توسط برخی کشورها و در راستای خواست آمریکا مسلح شده اند با شکست مواجه خواهند شد

جواب فعالیت 2 صفحه 36 درس 4 آمادگی دفاعی نهم

 

سایر اقشار و تشکل های بسیج را در جدول زیر قرار دهید و درباره یکی از تشکل های بسیج توضیح دهید.

بسیج دانش آموزی بسیج فرهنگیان بسیج دانشجویی
سازمان بسیج ورزشکاران سازمان اردویی، راهیان نور و گردشگری سازمان بسیج هنرمندان
سازمان بسیج اساتید سازمان بسیج کارگری سازمان بسیج جامعه پزشکی

پاسخ فعالیت 3 صفحه 37 درس چهارم آمادگی دفاعی نهم

 

درباره هریک از فعالیت های بسیج با مشورت مسئولان بسیج مدرسه و محله گزارشی تهیه کنید و در کلاس درس ارائه دهید.

پاسخ: بر عهده دانش آموز است.

 

 

کتاب درسی دفاعی دهم

 

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.